Brug utraditionelle krydderier i din risotto og få en anderledes smagsoplevelse

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Når du har lavet risotto en fire-fem gange, er du ved at have godt styr på, hvordan sådan en laves. I det tilfælde vil du være klar til at begynde at lave dine egne variationer. Det kan du gøre ved, at du eksperimenterer dig frem, men der findes dog også en række opskrifter på nettet på risotto. Der kan du få god inspiration til, hvilke krydderier der vil passe godt i din risotto, så du kan få en lidt anderledes smag i den. Et godt sted for dig at kigge er på dk-kogebogen.dk, hvor de har en stor samling af opskrifter, der blandt andet inkluderer risotto.

Når du gerne vil kommer krydderier i, er en mulighed, at du prøver at lave din risotto fuldstændig om. Det kan for eksempel være ved, at du lader dig inspirere af andre steder, hvor de spiser mange ris. Det kan være et land som Indien. Du kan derfor krydre din risotto med karry for at give den en anden smag. De lækre cremede karryris vil passe rigtig godt sammen med peanuts og æble, og hvis du gerne vil have noget fisk i, kan du for eksempel vælge at komme tun i. Det kan være med til at sætte prikken over i’et.

Du kan også vælge at gøre din risotto lidt mere stærk. Det kan du for eksempel gøre ved at komme cayennepeber i. Der findes cayennepeber i mange styrker. Du kan derfor vælge en, der passer til det niveau, som du godt kan lide. Udover cayennepeber kan du for eksempel komme svinekød og knoldselleri i. Det er med til at give en risotto, der mætter utrolig godt.

Eller måske er du mere til hvidløg? Det er ikke det oplagte krydderi at komme i din risotto, men det passer faktisk rigtig godt sammen med rettens cremede ris og den lette, syrlige smag fra hvidvinen. Udover hvidløg kan du komme broccoli og kalkun i. Det er begge ingredienser, der passer godt sammen med den lidt skarpe smag af hvidløg, uden at de selv kommer med en dominerende smag. Det kan derfor være den perfekte mulighed for, at du varierer din risotto.

Hvis du laver risotto med fisk, er det oplagt, at du krydrer den med dild. Dild er lækker og friskt og vil passe særligt godt til, hvis du har kommet røget fisk i. Det kan godt virke lidt tungt, ikke mindst sammen med den cremede risotto, men når du kommer dild i, vil det være med til at hæve retten til et nyt niveau.