Boligadvokater og ansvarsforsikring

Skal du flytte ud af din bolig, og overvejer du selv at stå for salget uden at hyre en ejendomsmægler? Så er der et par ting, du bør tage med i dine overvejelser, før du træffer beslutningen om at klare salget helt og aldeles på egen hånd.

Den tydelige fordel og dermed det attraktive ved selvsalg er, at man sparer ejendomsmæglersalæret. Derudover har man friheden til selv at strukturere fremgangsmåden ved salget, og man undgår dermed eventuelle uoverensstemmelser med en ejendomsmægler. Men på samme tid står man pludselig alene med en del juridiske processer, som en ejendomsmægler ellers ville have være involveret i. Selvom mange er i stand til selv at annoncere boligen og finde en køber, kan det blive svært, når disse første trin er overstået. For når handlens sidste faser skal gennemføres, kræver det, at man har styr på, hvilke dokumenter, der skal udfærdiges, og hvordan de skal håndteres. For begår man en fejl som sælger, kan det koste dyrt, og i sidste ende betyde, at man ikke sparer helt så mange penge, som man havde beregnet. Derfor kan det være en god idé at hyre en boligadvokat, som kan påtage sig en del af ansvaret for boligsalget.

En stor fordel ved at hyre en boligadvokat er netop, at boligadvokater altid er dækket af en ansvarsforsikring. Det betyder, at boligadvokaten accepterer det fulde ansvar for de områder af salget, vedkommende bliver hyret til at rådgive indenfor, og at hvis der inden for disse områder imod al forventning alligevel bliver begået en fejl, dækkes det af advokatens ansvarsforsikring. 

En boligadvokat har dog en overordnet stor kendskab til, hvad faldgruberne i forbindelse med det juridiske i et boligsalg er, og det er derfor usandsynligt, at noget skulle gå galt, når man beslutter sig for at hyre professionel hjælp – ansvarsforsikringen er blot en ekstra sikkerhed, og endnu en god grund til at hyre en boligadvokat, som kender alt til de faldgruber, som selvsælgere bør være opmærksomme på. Disse faldgruber inkluderer blandt andet udfærdigelse af købsaftale, berigtigelse, tinglysning og refusionsopgørelse.

Flere detaljer om, hvorledes en boligadvokat er i stand til at hjælpe med hver af disse punkter i et boligsalg, kan findes på selvsalg-guide.dk. Her er det også muligt at booke et gratis første møde med en erfaren boligadvokat. Efter første møde tilbydes en fast lav pris for konsultationerne, som udføres over e-mail og telefon. Du kan dermed få hurtig og effektiv hjælp, uanset hvor i landet, du befinder dig.