Hulmursisolering – sådan kommer du i gang

Har du besluttet dig for, at en hulmursisolering er lige præcis dét, dit hus står og mangler, men har du lidt svært ved at finde ud af, hvor du skal starte og slutte? Så læs med her, for sammen med Efterisolering Danmark har vi nemlig lavet en lille guide til husejeren, der gerne vil være helt sikker på, at efterisoleringen forløber, som den skal.

Kontakt en energirådgiver

Som menigmand kan det være svært at vurdere, hvilken form for efterisolering, der bedst kan betale sig. Derfor kan det være en fordel at søge rådgivning hos en energirådgiver, energikonsulent eller byggesagkyndig. Med hjælp fra et termografikamera kan rådgiveren se præcis, hvor dit hus er utæt og dermed trænger til en omgang isolering.

Tjek med din forsikring

Gennem årene har der været flere efterisoleringsprojekter, der er endt galt, fordi ikke-autoriserede håndværkere (eller gør-det-selv-folk) har udført arbejdet og overset nødvendige foranstaltninger. Derfor er det en god idé at kontakte dit forsikringsselskab, inden du går i gang. Så ved du, hvordan du er stillet, ligesom du har gjort forsikringsselskabet opmærksom på, at du starter en renovering – og det skal du, hvis de skal dække eventuelle skader under arbejdet.

Tjek hvor hulmursisolering kan svare sig

Inden du kaster dig ud i en massiv efterisolering af alle ydervæggene, så skal du tjekke, om det er nødvendigt at efterisolere hele vejen rundt om huset. Måske er der allerede isolering i nogle af væggene eller måske er en af murene så utæt, at det ikke kan betale sig netop der.

Der er mange forskellige måder at gribe denne del an på, men det nemmeste er at få lavet en termografering af ydervæggen. Så kan du nemlig se, hvor der er kuldebroer m.m., ligesom du efterfølgende kan dokumentere, at arbejdet er udført korrekt.

Valg af materialer

I Danmark er den mest anvendte granulatisolering mineraluld. Men der findes alternativer, som er mindst ligeså isolerende og desuden fremstilles med øje for miljøet. Papiruld og Perlite er et par af mulighederne, men hvis du er i tvivl, så sæt dig godt ind i sagerne og søg eventuelt rådgivning hos en energikonsulent.

Få professionelle til at udføre arbejdet

Det kan ikke anbefales at stå for hulmursisoleringen selv, og når du skal finde det rette firma til at gøre det, så er der en række ting, du med fordel kan være opmærksom på:

– er alle materialer og alt arbejde omfattet af prisen?

– er udgifter til oprydning og bortkørsel af affald med i prisen?

– bliver der udformet en skriftlig kontrakt, der beskriver det aftalte arbejde?

Når alle tingene er på plads, så er det bare om at komme i gang med arbejdet. Du vil både spare penge på varmeregningen, gøre noget godt for miljøet og få et bedre indeklima.