Lad boligadvokaten hjælpe ved en bolighandel

Et huskøb er for de fleste den største økonomiske handel de fleste foretager sig i deres liv. I hvertilfald privat. Derfor har det også stor betydning at det forløber uden problemer. Da ejendomsmægleren er “sælgers” mand kan det være en god ide at få hjælp af en boligadvokat. Du kan selv bestemme hvor i processen du syntes du har brug for ham. Men alt afhængig af hvor erfaren du er udi huskøb kan det være en god ide at have advokaten med fra starten. Han kan rådgive dig i forhold til hvad der er af fejl og mangler ved lejligheden og hvad du ellers skal være opmærksom på. De kan også hjælpe dig med at forhandle prisen ned. Han er jo ikke forelsket i boligen og kan derfor nemmere holde hovedet koldt i en forhandlingssituation og kan ende med at spare dig for mange penge. Hvis du ikke har en advokat med, er det en god ide at få skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. Dermed er det muligt at komme ud af handlen, hvis det viser sig at alt ikke er som det skal være. 

Når handlen er indgået

Når købsaftalen er indgået er det tid til at få skødet tinglyst. Den er ikke så detaljeret som købsaftalen og består af køber og sælgers navne, købspris og finansieringsform.

Sålænge at skødet ikke er tinglyst af begge parter er det blandt andet muligt for sælgers kreditorer at tage pant i boligen. Det er irrelevant at du er flyttet ind i boligen. Derfor er det en god ide at få en boligadvokat med ind over fra start, da han har den juridiske erfaring til at få skødet skrevet og godkendt af tinglysningsdommeren. I dag foregår en tinglysning digitalt og ved hjælp af NemID. Det første land i verden der gik over til digitaltinglysning var Danmark.