Lakbehandling efter gulvafslibning

Når du har fået slebet dit gulv, skal du vælge efterbehandling. Ved at vælge lakbehandling, får du et gulv med en slidstærk overflade, som er let at rengøre. Du kan dog lakere dit gulv på forskellige måder, og alt efter, hvad du vælger, får du et forskelligt udseende gulv. Det kan enten være blankt, halvblankt eller mat. Uanset hvad du ønsker, er de dog alle nemme at vedligeholde, hvilket gør det til et oplagt valg. Så lak er en god efterbehandling, når du har fået en gulvslibning, men der er meget mere til det end, at det bare er slidstærkt.

Naturlak eller hvid lak?

Der er mange forskellige typer af efterbehandling, og derfor får du også forskellige resultater alt efter, om det bliver behandlet med lak, lud eller olie. Hvis du vælger lak, skal du dog vælge mellem naturlak eller hvid lak. Naturlak giver dine gulve en glat og naturlig overflade, som fremhæver træets naturlige farve og struktur. Ulempen er, at fordi overfladen bliver glat, så skal man være opmærksom på ridser. Vælger du hvid lak, lysner det trægulvet, og giver en glat overflade. Uanset hvilken lak type du vælger, er det dog stadig muligt at se træets naturlige struktur.

Vedligeholdelse og rengøring af lakerede trægulve

Det er vigtigt at vedligeholde dit gulv rigtigt og det starter allerede efter det er blevet lakeret. Der går nemlig tid, før du må betræde gulvet, og jo længere du kan vente, jo bedre. Vil du gerne, at dit lakerede trægulv skal stå smukt i mange år, skal du dog også behandle og vedligeholde det på den rette måde. Det er dog heldigvis ret nemt at gøre, og kræver udelukkende, at du støvsuger det, og vasker det med en grundigt opvredet klud fra tid til anden. Du bør dog ikke bruge rengøringsmidler, til at vaske dit gulv som hovedregel, men det er muligt at bruge sæbe.