Tag pårørende med til misbrugsbehandling

Misbrugsbehandling kan være noget af en mundfuld at komme igennem. Men heldigvis er det ikke noget, man selv behøver stå med alene. På et behandlingscenter kommer man i de bedste hænder og sammen med personale, som har hjulpet mange andre før en. 

På mange behandlingscentre er der også plads til, at pårørende kan blive en del af forløbet. Det er både for at kunne støtte misbrugeren, men også for at de selv kan få hjælp. Men hvorfor er det aktuelt? 

Hvorfor er det relevant med pårørendeforløb? 

Som pårørende kommer et misbrug også utrolig tæt ind på livet. Måske har man oplevet, hvordan ens forælder, barn, søskende eller ægtefælle har ændret adfærd, og ikke længere er sig selv. Og det er heller ikke så underligt. Et misbrug har det med at få den dominerende rolle i vedkommendes liv. Det betyder også, at der ofte ikke er plads til meget andet. 

Som du måske kan forestille dig, så kan det være ualmindelig hårdt at stå på sidelinjen til en misbruger. Man holder af personen, men alligevel er misbrugeren ikke den person, man engang kendte. 

Gennem et pårørendeforløb får man hjælp til at forstå et misbrug, og hvorfor det kan blive så styrende for misbrugeren liv. Derudover kan man også få værktøjer, som kan klæde en bedre på til at håndtere de udfordringer, der også følger med, når man kender en misbruger. 

Find et behandlingscenter der tilbyder pårørende forløb 

Hvis man som pårørende er den, der tager kontakt til et behandlingscenter, så kig endelig efter, om pårørende også tilbydes hjælp. På den måde er chancer også godt for, at alle kan komme godt ud på den anden side, når misbrugeren også har været i behandling. Det vil nemlig være en anden familiestruktur, man skal finde sig til rette i bagefter. 

Du kan også læse mere her: https://behandlingscenter-stien.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *