Udlev den gamle hippie drøm og køb brugt VM

Måske ringer det ikke lige den største gong gong, når man siger VW og “hippie” i samme sætning, men hvis man ikke er så særligt bilkyndig, så tror vi alligevel, at de fleste læsere ved, hvad vi taler om, når man siger et rugbrød i bil-jargon.

Det er den aflange vogn, der ligner en mellemting mellem en forstørret familiebil, en forkortet bus og en kassevogn med vinduer.

Visse af disse typer af biler kan man endda bo i, og nu om dage kan de koste rigtig mange penge, hvis de næste er blevet sat i stand helt fra nye af med originale dele, eller man anskaffer sig sådan en original bil, specielt dem fra de glade 60’ere og hippietiden generelt.

Men hvis du spolede tiden tilbage til dengang i 1960’erne, så var det faktisk en relativt billig bil at købe med tanke på, at man praktisk talt kunne leve i den hele livet og hele året, hvorfor den blev et symbol på det frie hippieliv, hvor de ikoniske VW som logo foran blev udskiftet med et fredssymbol.

At man så i ligningen glemmer, at sådan en VW bestemt kom fra et samlebånd fra et kapitalistisk firma med syn for profit, og mærket blev opfundet af Hitler selv i Tyskland med ønsket om, at alle tyskere skulle have råd til en økonomisk bil til familien, glemmer man lidt.

Men det ændrer ikke på selve hippiedrømmen, der lever videre i denne Volkswagen, som bilmærket hedder udbredt på tysk, når man ikke bruger forkortelsen, og man på dansk oversætter dette til en folkevogn.

Som sidebemærkning kan det også nævnes, at det er samme firma, som står bag den ikoniske boble, der ikke skal forvekles med en Fiat 2CV, som lige i skyndingen godt kan minde lidt om hinanden.

Er du parat til at udleve din indre hippie?